پس از فراهم کردن تمامی مقدمات فروشگاه اینترنتی و راه اندازی کامل آن، وارد مرحله جدیدی از کار می شوید. در این مرحله باید به جذب مشتری پرداخته و فروشگاه را به مرحله سوددهی برسانید.
علاوه بر ظاهر زیبای وب سایت فروشگاهی، محصولات با کیفیت، قیمت های مناسب و پیشنهادات خاص برای جذب مشتری، باید اعتماد مشتریان را برای خرید آنلاین جذب نمایید.
بدین منظور لازم است از موسسه ها یا شرکت های معتبری که پس از اعتبار سنجی کسب و کارهای اینترنتی به آنها مجوز یا نماد اعتماد می دهند کمک بگیرید.
در حال حاضر معتبرترین مرکز اعطا کننده نماد اعتماد الکترونیکی، مرکز توسعه تجارت الکترونیکی وابسته به وزارت صنعت، معدن و تجارت می باشد.
در ادامه با مراحل دریافت نماد اعتماد آشنا می شویم.
نماد اعتماد الکترونیکی (e namad) چیست؟
لوگو یا نماد اعتماد الکترونیکی (به اختصار ای نماد)، نشانه ای است که توسط مرکز توسعه تجارت الکترونیکی به کسب و کارهای اینترنتی اعطا می گردد. متقاضیان دریافت نماد اعتماد باید به سایت ای نماد مراجعه نموده و پس از ثبت نام و آپلود مدارک خواسته شده در سایت، منتظر بمانند تا روال اداری طی شده و نماد اعتماد را دریافت کنند. دارا بودن نماد اعتماد به منزله احراز هویت و صلاحیت کسب و کار برای سازمان صادر کننده آن می باشد. دریافت نماد اعتماد و نمایش آن در وب سایت فروشگاه اینترنتی، به بازدیدکنندگان اطمینان خاطر برای خرید و واریز وجه آنلاین را می دهد.
جالب است بدانید پیش از این، برای دریافت ای نماد نیازی به پرداخت هزینه از سوی متقاضی نبود و تنها هزینه ای بابت احراز آدرس، شماره تماس و خودآزمایی الزامات نماد به پیمانکار مورد تأیید مرکز پرداخت میشد. اما به تازگی و طبق مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات و ارتباطات به منظور ارتقاء کیفیت سرویس، علاوه بر هزینه های قید شده، نماد اعتماد با دریافت مبلغ ۱۷۵ هزار تومان اعطا یا تمدید میشود.
دریافت نماد اعتماد برای چه وب سایت هایی امکانپذیر است؟
انواع لوگوی نماد اعتماد و مدت زمان اعتبار
نمادهای اعتماد به ۳ دسته تقسیم می شوند که هریک سطوحی از اعتماد و کیفیت عملکرد وب سایت را نشان می دهد. این سطوح با تعداد ستاره ها متمایز می شوند:
نماد اعتماد بدون ستاره: این نماد اعتماد به کسب و کارهای کوچک و نوپایی که موفق به رعایت تمامی الزامات تعریف شده در فرایند نماد اعتماد الکترونیکی نشدهاند اعطا می گردد.
نماد اعتماد یک ستاره: پس از دریافت نماد اعتماد موقت، در صورت دارا بودن مجموعه ای از معیارها، پس از بررسی های لازم، نماد اعتماد یک ستاره به کسب و کار اعطا می گردد.
نماد اعتماد دو ستاره: روند دریافت نماد اعتماد دو ستاره مشابه نماد اعتماد یک ستاره است. تنها تفاوت آنها در این است که برای دریافت نماد اعتماد دو ستاره، وب سایت باید دارای گواهی امنیت SSL باشد.
ضرورت دریافت نماد اعتماد برای فروشگاه های اینترنتی
دو دلیل عمده وجود دارد که دریافت نماد اعتماد برای فروشگاه های اینترنتی را به امری ضروری تبدیل می کند:
- ایجاد اعتماد در مشتریان برای خرید و پرداخت وجه به صورت آنلاین
- دریافت درگاه بانکی: به منظور درخواست درگاه بانکی و فعال نمودن پرداخت آنلاین، باید مدارک مرتبط با نماد اعتماد را به شعبه بانک ارائه نمایید.
در حال حاضر، مدت زمان اعتبار نماد اعتماد دو سال می باشد. برای تمدید این مدت، تا ۳ هفته قبل از انقضای اعتبار نماد، باید به سایت ای نماد مراجعه کرده و اطلاعات فرم ثبت نام خود را به روز رسانی کنید. در صورتی که در مدت اعتبار نماد خود، تخلفی نداشته باشید، نماد اعتماد شما به مدت دو سال دیگر تمدید خواهد شد.
نحوه ثبت درخواست در سایت ای نماد
مدارک مورد نیاز
دریافت نماد اعتماد برای افراد حقیقی و حقوقی (تجاری و غیر تجاری) امکانپذیر می باشد و ثبت درخواست هر گروه، نیاز به مدارک متفاوتی دارد:
متقاضیان حقیقی:
- تصویر مجوز فعالیت (در صورت وجود)
- تعهد نامه شخصیت حقیقی
متقاضیان حقوقی (تجاری / غیرتجاری):
- تصویر آگهی روزنامه رسمی
- تصویر اصل اساسنامه
- آگهی آخرین تغییرات آدرس (در صورت وجود)
- آگهی آخرین تغییرات اسامی اعضای هیئت مدیره (در صورت وجود)
- آگهی آخرین تغییرات موضوع فعالیت شركت (در صورت وجود)
- تعهدنامه شخصیت حقوقی
- تصویر پروانه / مجوز فعالیت
مراحل ثبت نام دریافت نماد اعتماد
در اینجا باید مدارک خواسته شده را در فرمت jpg و حجم کمتر از ۲۰۰ کیلو بایت آپلود نمایید. فقط تصویر صفحه اول شناسنامه و تصویر کارت ملی اجباری بوده و بقیه موارد اختیاری هستند و می توانید از آپلود آنها صرف نظر کنید.
با توجه به دستورالعمل موجود در این صفحه، ابتدا باید یک کد را با تلفن همراه خود به سرشماره گفته شده پیامک نمایید و پس از ۱۰ دقیقه از سامانه خارج شده و مجددا وارد شوید. در مرحله بعد نیز به منظور تایید شماره تلفن ثابت خود، با شماره گفته شده تماس گرفته و کد خواسته شده را وارد نمایید.
پس از انجام این موارد، شماره تلفن همراه و ثابت شما تایید می شود.
در این فرم اطلاعات خواسته شده را وارد نمایید.در بخش “افزودن دامنه کسب و کار”، باید آدرس دامنه فروشگاه اینترنتی خود به عنوان مثال www.exampleeshop.com را وارد نمایید.
همچنین نوع فعالیت را “غیر صنفی” انتخاب نمایید. پس از بررسی کارشناس، می توانید نوع آن را به صنفی تغییر دهید.
در پایان حتما دکمه “ذخیره” را فشار دهید.
در صورتی که خدمات انتخابی شما احتیاج به مجوز داشته باشید به این صفحه منتقل می شوید:
در صورتی که خدمات انتخابی شما احتیاج به مجوز داشته باشید به این صفحه منتقل می شوید:
در این مرحله، وضعیت شما به “در حال بررسی” تغییر خواهد کرد.
در صورتی که کارشناس در چک لیست شما نقصی پیدا کند، پرونده را به پنل شما باز می گرداند. شما باید با کلیک بر روی “وضعیت چک لیست کسب و کار”، مواردی را که با “عدم تایید” مشخص شده اند بررسی کرده و نسبت به تصحیح آنها اقدام نمایید.
افزودن لوگوی نماد به فروشگاه اینترنتی
پس از اتمام مراحل و دریافت نماد اعتماد، برای قرار دادن لوگوی اعتماد الکترونیکی در فروشگاه اینترنتی، باید کد نماد دریافت شده را در فروشگاه خود قرار دهید. راهنمای کامل مراحل این کار را می توانید در ویدئوهای آموزشی سامانه فروشگاه اینترنتی آیدیانت مشاهده نمایید.